Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Αποκατάσταση φθορών στο νέο κτήριο ΗΜΜΥ και αφαίρεση της αφισοκόλλησης

Προς: τον Πρόεδρο της Σχολής ΗΜΜΥ κ. Τσαμάκη

Κοινοποίηση: όλα τα μέλη ΔΕΠ, Γραμματεία ΗΜΜΥ

Θέμα: Αποκατάσταση φθορών στο νέο κτήριο ΗΜΜΥ και αφαίρεση της αφισοκόλλησης

Καθώς προχωρά το οικοδομικό πρόγραμμα της Σχολής, ήδη τα κτήρια της Α’ φάσης βρίσκονται σε χρήση εδώ και μία τριετία. Δυστυχώς, παρά τις δεσμεύσεις από όλες τις πλευρές για προστασία και διαφύλαξη των κτηρίων, τα πρώτα σημάδια φθοράς, είναι ήδη ορατά, τόσα στα αμφιθέατρα και στο χώρο υποδοχής, όσο και στους χώρους υγιεινής. Οφείλονται δε κυρίως σε έλλειψη σεβασμού προς το χώρο και σε γεγονότα της προβληματικής διετίας των καταλήψεων που ταλάνισε τη Σχολή μας.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΗΜΜΥ από την πρώτη ημέρα χρήσης των νέων κτηρίων, πρωτοστάτησε σε επίπεδο οργάνων συνδιοίκησης και φοιτητικού συλλόγου στην προσπάθεια προστασίας του χώρου. Έτσι, στηρίξαμε και λεκτικά και ουσιαστικά την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου για τους χώρους του κτηρίου και περιοριστήκαμε σε αφισοκόλληση μόνο σε φορητά ταμπλό και σε συγκεκριμένα και προκαθορισμένα σημεία, όπως αυτά έχουν καθοριστεί με κοινή συμφωνία. Επίσης, αποφασίστηκε να μη γίνεται αφισοκόλληση πέραν των προκαθορισμένων χώρων και σε καμία περίπτωση στο εσωτερικό αμφιθεάτρων, εργαστηρίων και άλλων χώρων διδασκαλίας.

Μία τριετία μετά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΗΜΜΥ εξακολουθεί να αναπτύσσει όλες της τις πολιτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες στο χώρο της Σχολής, με τρόπο σύμφωνο με τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου και χωρίς να ρυπαίνει και να καταστρέφει το χώρο. Δυστυχώς, οι άλλες παρατάξεις κωφεύουν και δεν επιδεικνύουν την ίδια υπευθυνότητα, με αποτέλεσμα τα αμφιθέατρα και οι άλλοι χώροι διδασκαλίας να είναι γεμάτοι αφίσες και άλλο ετερόκλητο υλικό που καταστρέφει την αισθητική τους.

Στα πλαίσια αυτά, και για να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η κτηριακή υποδομή της Σχολής ενώ είναι νωπές οι μνήμες των άθλιων αμφιθεάτρων και χώρων υγιεινής των Γενικών Εδρών, ζητάμε την άμεση αποκατάσταση όλων των φθορών που έχουν προκληθεί τα προηγούμενα χρόνια, με προτεραιότητα στους χώρους υγιεινής.

Επίσης, ζητάμε από τη Διοίκηση της Σχολής να μεριμνήσει ώστε να αφαιρεθεί κάθε αφισοκόλληση από τα αμφιθέατρα και να διατηρηθούν καθαροί και σε καλή κατάσταση όλοι οι χώροι διδασκαλίας και τα εργαστήρια.