Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Προβλήματα καθημερινότητας στην σχολή και προτάσεις για την επίλυση τους

Αρ. Πρωτοκόλλου: 5013
19/3/10

Προς: τον Πρόεδρο της Σχολής ΗΜΜΥ κ.Τσαμάκη
Κοινοποίηση: Όλα τα μέλη ΔΕΠ, Γραμματεία ΗΜΜΥ
Θέμα: Προβλήματα καθημερινότητας στην σχολή και προτάσεις για την επίλυση τους

  • Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στη σχολή μας, έντονα το φαινόμενο της αφισοκόλλησης μέσα στα αμφιθέατρα. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΗΜΜΥ αναπτύσσει όλες της, τις πολιτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες στο χώρο της Σχολής, με τρόπο σύμφωνο με τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου και χωρίς να ρυπαίνει και να καταστρέφει το χώρο. Δυστυχώς, οι άλλες παρατάξεις κωφεύουν και δεν επιδεικνύουν την ίδια υπευθυνότητα, με αποτέλεσμα τα αμφιθέατρα και οι άλλοι χώροι διδασκαλίας να είναι γεμάτοι αφίσες και άλλο ετερόκλητο υλικό που καταστρέφει την αισθητική τους. Θεωρούμε πως η πρακτική αυτή καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση των μαθημάτων , σε χώρους, οι οποίοι είναι σε μεγάλο βαθμό καλυμμένοι από αφίσες με πολιτικό ή άλλο περιεχόμενο, αλλοιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αισθητική του αμφιθεάτρου. Συμπερασματικά, προτείνουμε την απομάκρυνση των αφισών μέσα από τα αμφιθέατρα, γιατί αν και ακούγεται απλό, αλλάζει προς το καλύτερο τους χώρους που βρισκόμαστε αρκετές ώρες κάθε μέρα.
  • Ένα πρόβλημα που παρατηρείται στα αμφιθέατρα είναι τα καθίσματα. Ένας σημαντικός αριθμός καθισμάτων είτε λείπουν είτε είναι ελαττωματικά, με αποτέλεσμα να είναι άβολα και ακατάλληλα προς χρήση για τους συμφοιτητές μας που θέλουν να παρακολουθούν τις διαλέξεις των καθηγητών .Έτσι κρίνουμε απαραίτητο να τοποθετηθούν καθίσματα εκεί που χρειάζεται και να γίνει αντικατάσταση των ελαττωματικών.
  • Επίσης σεβόμενοι την υγιεινή του κτιρίου αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των φοιτητών, προτείνουμε να τοποθετηθούν περισσότεροι κάδοι απορριμμάτων στα νέα κτήρια ηλεκτρολόγων, καθώς ο υπάρχων αριθμός τους είναι περιορισμένος. Στα πλαίσια αυτά, και για να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η κτηριακή υποδομή της Σχολής ενώ είναι νωπές οι μνήμες των άθλιων αμφιθεάτρων και χώρων υγιεινής των Γενικών Εδρών, ζητάμε την άμεση αποκατάσταση όλων των φθορών που έχουν προκληθεί τα προηγούμενα χρόνια, με προτεραιότητα στους χώρους υγιεινής.

Υπεύθυνα,
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΗΜΜΥ