Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Δυνατότητα διανομής συγγράμματος σε φοιτητές που επιλέγουν επιπλέον κατ’ επιλογήν μάθημα

Αρ. Πρωτοκόλλου: 5019
19/3/10

Προς: τον Πρόεδρο της Σχολής ΗΜΜΥ κ.Τσαμάκη
Κοινοποίηση: όλα τα μέλη ΔΕΠ, Γραμματεία ΗΜΜΥ
Θέμα: Δυνατότητα διανομής συγγράμματος σε φοιτητές που επιλέγουν επιπλέον κατ’ επιλογήν μάθημα

Η εφαρμογή του θεσμού της λίστας συγγραμμάτων στη Σχολή μας, αν μη τι άλλο ήταν στην ουσία μια ενίσχυση της ακαδημαϊκής ελευθερίας καθώς έδωσε στους φοιτητές τη δυνατότητα να επιλέγουν μόνοι τους το σύγγραμμα που θεωρούν καταλληλότερο.

Από πέρυσι όμως παρουσιάστηκαν ορισμένα διαδικαστικού χαρακτήρα προβλήματα, τα οποία ήταν ουσιαστικά ατέλειες του Νόμου. Η Γενική Συνέλευση της Σχολής και η Σύγκλητος έδωσαν σε πολλά από τα προβλήματα αυτά λύση, ωστόσο μερικά παρουσιάστηκαν και φέτος.
Από τα πιο εμφανή είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι φοιτητές που επιλέγουν επιπλέον κατ’ επιλογήν μαθήματα από τα επιτρεπόμενα, καθώς δεν δικαιούνται σύγγραμμα για το επιπλέον μάθημα.

Με αρχή μας ότι η πρόσβαση στη γνώση και την παιδεία πρέπει να ενθαρρύνεται και όχι να αποτρέπεται, ειδικά από τους ακαδημαϊκούς φορείς, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΗΜΜΥ προτείνουμε η Σχολή να παρέχει στους φοιτητές αυτούς δωρεάν το επιπλέον σύγγραμμα.

Η Σχολή μας οφείλει να προάγει τη παιδεία και να προτρέπει τους φοιτητές να κατευθύνονται στην επιπλέον απόκτηση γνώσης, πέρα από τα πλαίσια του προγράμματος σπουδών.
Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος.

Μετά τιμής,
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ