Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Προβλήματα στην ανακοίνωση των Αποτελεσμάτων των Εξεταστικών

Αρ. Πρωτοκόλλου: 5017
19/3/10

Προς: τον Πρόεδρο της Σχολής ΗΜΜΥ κ.Τσαμάκη

Κοινοποίηση: όλα τα μέλη ΔΕΠ, Γραμματεία ΗΜΜΥ
Θέμα: Προβλήματα στην ανακοίνωση των Αποτελεσμάτων των Εξεταστικών

Ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές της Σχολής μας αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξεταστικών.

Το πρόβλημα αυτό αναλύεται σε 4 κύριες συνιστώσες:

• Τη μεγάλη –στα όρια του παραλόγου, καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην ανακοίνωση των βαθμολογιών ορισμένων μαθημάτων
• Την ανύπαρκτη επίσημη ενημέρωση από πλευράς Σχολής σχετικά με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων
• Τα πολλά διαφορετικά σημεία που μπορεί να έχει αναρτηθεί ένα μάθημα –από τη ΣΕΜΦΕ και το κτίριο Αντοχής Υλικών μέχρι τις γραμματείες των τομέων και τα Νέα Κτίρια
• Τη δυσκολία πολλών φοιτητών να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους και ιδιαίτερα μετά την εαρινή εξεταστική, καθώς ελάχιστα μαθήματα ανακοινώνονται πριν τη λήξη της εξεταστικής που σημαίνει και το κλείσιμο της Σχολής

Όσον αφορά το πρώτο σημείο απαιτούμε η διοίκηση της Σχολής να εξαντλήσει την αυστηρότητα της και να επιπλήττει τους καθηγητές που καθυστερούν αδικαιολόγητα να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα, καθώς στον εσωτερικό κανονισμό της Σχολής αναφέρεται ρητά πως οι καθηγητές οφείλουν εντός τριών εβδομάδων να έχουν αναρτήσει τις βαθμολογίες.

Επίσης, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΗΜΜΥ προτείνουμε με ευθύνη της Γραμματείας να ανακοινώνονται στην ιστιοσελίδα της Σχολής τα μαθήματα των οποίων οι βαθμολογίες έχουν αναρτηθεί, ούτως ώστε οι φοιτητές να ενημερώνονται άμεσα και επίσημα και όχι βασιζόμενοι σε «φήμες».

Σχετικά με τη συγκέντρωση όλων των αποτελεσμάτων σε ένα σημείο άμεσα προσβάσιμο από τους φοιτητές της Σχολής, προτείνουμε οι λίστες των βαθμολογιών να συγκεντρώνονται όλες αμέσως μετά την ανακοίνωση κάθε μαθήματος.

Τέλος θεωρούμε πως η Σχολή μας οφείλει να ακολουθήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει η ύπαρξη προσωπικής σελίδας κάθε φοιτητή στη κεντρική ιστιοσελίδα της Σχολής στην οποία μπορούν να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες του. Τα περισσότερα μαθήματα αναρτώνται στις σελίδες αυτές πολύ αργότερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΗΜΜΥ προτείνουμε, σε συνεργασία με το Κέντρο Δικτύων να γίνει δυνατή η πρόσβαση των γραμματειών των τομέων –οι οποίες επιμελούνται και τις βαθμολογίες, απευθείας στις σελίδες των φοιτητών- στις σελίδες αυτές, ώστε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να πραγματοποιείται ταυτόχρονα στη Σχολή με τις λίστες, αλλά και στο διαδίκτυο, ατομικά σε κάθε φοιτητή.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επιλυθεί κυρίως το πρόβλημα που δημιουργείται ως επί το πλείστον με τα αποτελέσματα της εαρινής εξεταστικής όταν και οι περισσότεροι φοιτητές απουσιάζουν από την Αθήνα.

Θεωρώντας τα παραπάνω ζητήματα μεγάλης σημασίας, τόσο για τη βελτίωση της οργάνωσης της Σχολής, όσο και για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των φοιτητών, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Υπεύθυνα,
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΗΜΜΥ