Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Υλοποίηση της Κεντρικής Διανομής Συγγραμμάτων

Αρ. Πρωτοκόλλου:19205

16/10/08

Προς: τον Πρόεδρο της Σχολής ΗΜΜΥ κ. Τσαμάκη

Κοινοποίηση: όλα τα μέλη ΔΕΠ, Γραμματεία ΗΜΜΥ

Θέμα: Υλοποίηση της Κεντρικής Διανομής Συγγραμμάτων

Ένα προφανές πρόβλημα του υπάρχοντος συστήματος διανομής των δωρεάν συγγραμμάτων είναι η απουσία κεντρικού σημείου διανομής, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των φοιτητών που αναγκάζονται να χάνουν ώρες παρακολούθησης και μελέτης για να παραλάβουν τα συγγράμματα από σημεία διανομής και βιβλιοπωλεία εντός και εκτός του ΕΜΠ, με ακατάστατα ωράρια και ελλιπή πληροφόρηση.

Κατ’ επανάληψη, έχουμε προτείνει την κεντρική διανομή των συγγραμμάτων σε προκαθορισμένο χώρο εντός της Πολυτεχνειούπολης με ευθύνη της Σχολής, ώστε να λυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα. Αποσπασματικές προσπάθειες του παρελθόντος δεν κατέληξαν στην εύρεση μόνιμης λύσης, με αποτέλεσμα να επιτείνεται η ταλαιπωρία των φοιτητών.

Θεωρούμε πως η κωλυσιεργία και η αδράνεια της Σχολής στο τόσο σοβαρό αυτό φοιτητικό θέμα είναι αδικαιολόγητη και πιστεύουμε πως πρέπει να δοθεί άμεσα βιώσιμη λύση, ώστε να μην παρατείνεται η σημερινή τραγελαφική κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε πως σχετική συζήτηση έγινε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, την Παρασκευή, 14/12/2007, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλες οι παράμετροι του προβλήματος.

Με βάση τη σχετική πρόταση που συζητήθηκε και συνδιαμορφώθηκε εκεί, προτείνουμε: με την αναβάθμιση της βιβλιοθήκης της Σχολής λόγω της σταδιακής μετάβασης στα νέα κτήρια, να δημιουργηθεί υπηρεσία προσαρτημένη στη βιβλιοθήκη που να αναλάβει τη συγκέντρωση, την οργάνωση και τη διανομή όλων των συγγραμμάτων. Η υπηρεσία μπορεί να απασχολεί έναν ή δύο υπαλλήλους πλήρους ωραρίου και οι υπόλοιπες ανάγκες να καλύπτονται από φοιτητές που θα εργάζονται με το καθεστώς της ημιαπασχόλησης, όπως συμβαίνει στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΕΜΠ.

Με τον παραπάνω τρόπο πιστεύουμε πως μπορεί να δοθεί επιτέλους ρεαλιστική, βιώσιμη και κυρίως μόνιμη λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τους φοιτητές και ζητάμε την άμεση υλοποίηση της πρότασης αυτής και να δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για να λειτουργήσει μόλις είναι διαθέσιμη η νέα βιβλιοθήκη.