Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Άμεση έκδοση βαθμολογιών επαναληπτικής εξεταστικής

Προς: τον Πρόεδρο της Σχολής ΗΜΜΥ κ. Τσαμάκη

Κοινοποίηση: όλα τα μέλη ΔΕΠ, Γραμματεία ΗΜΜΥ

Θέμα: Άμεση έκδοση βαθμολογιών επαναληπτικής εξεταστικής

Με τη λήξη της επαναληπτικής εξεταστικής, θέλουμε να επανέλθουμε σε ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, τις πάρα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση βαθμολογιών ορισμένων μαθημάτων. Συγκεκριμένα, εξακολουθητικά έχουν παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια, καθυστερήσεις στην δημοσίευση των βαθμολογιών που φτάνουν μέχρι και τους δύο μήνες, δηλαδή σχεδόν μέχρι την επόμενη εξεταστική περίοδο. Προφανώς αυτή η κατάσταση δεν είναι σωστή και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση της Σχολής και στον κάθε φοιτητή ξεχωριστά.

Αποτέλεσμα είναι η αδυναμία των φοιτητών να προγραμματίσουν τη μελέτη τους για την εξεταστική και να δηλώσουν μαθήματα για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και η δημιουργία προβλημάτων στη γραμματεία σχετικά με την οριστικοποίηση των καταλόγων για τη δωρεάν διανομή συγγραμμάτων.

Υπενθυμίζουμε πως βάσει του νόμου και του εσωτερικού κανονισμού, τα μέλη ΔΕΠ υποχρεούνται να παραδώσουν στη γραμματεία τη βαθμολογία το αργότερο μία εβδομάδα μετά τη λήξη της εξεταστικής περιόδου. Κατανοούμε το φόρτο εργασίας των μελών ΔΕΠ και την παράλληλη απασχόληση τους με ερευνητικές και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ωστόσο θεωρούμε πως καθυστερήσεις όπως αυτές που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν δεν είναι εύλογες και δημιουργούν προβλήματα στους φοιτητές.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητάμε από όλα τα μέλη ΔΕΠ να εκδώσουν βαθμολογίες των εξεταζόμενων μαθημάτων άμεσα και πιστεύουμε πως ο πρόεδρος της Σχολής πρέπει να παρέμβει προς αυτή την κατεύθυνση.