Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Κατάρτιση και δημοσίευση πάγιου προγράμματος εξεταστικής

Αρ. Πρωτοκόλλου:19203

16/10/08

Προς: τον Πρόεδρο της Σχολής ΗΜΜΥ κ. Τσαμάκη

Κοινοποίηση: όλα τα μέλη ΔΕΠ, Γραμματεία ΗΜΜΥ

Θέμα: Κατάρτιση και δημοσίευση πάγιου προγράμματος εξεταστικής

Λίγο μετά τη λήξη της επαναληπτικής εξεταστικής περιόδου, διαπιστώσαμε για μία ακόμα φορά, πως αν και αλλεπάλληλες φορές έχουμε αποσπάσει τη δέσμευση της διοίκησης της Σχολής και της Γραμματείας για την κατάρτιση και τη δημοσίευση πάγιου προγράμματος εξεταστικής, δεν βλέπουμε αυτή να γίνεται πράξη.

Αυτή η παράλειψη είναι εξακολουθητική από πλευράς της Διοίκησης της Σχολής και της Γραμματείας, μιας και, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας τα τελευταία χρόνια και τις δεσμεύσεις, ουδέποτε έχει δοθεί ουσιαστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Το αποτέλεσμα είναι οι φοιτητές να μην μπορούν να προγραμματίσουν την μελέτη τους και να αγωνιούν χωρίς λόγο, για ένα θέμα το οποίο είναι καθαρά διαδικαστικό και όχι ακαδημαϊκό, οφείλεται δε σε οργανωτικά προβλήματα και αδυναμίες. Σε πολλά άλλα τμήματα υπάρχει πάγιο πρόγραμμα εξεταστικής, γνωστό εκ των προτέρων στους φοιτητές και έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να οργανώσουν το χρόνο τους.

Θεωρούμε πως υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες, μιας και δεν έχει δοθεί το απαιτούμενο βάρος στη διευκόλυνση των φοιτητών στο θέμα αυτό. Και αν πρόσφατα υπήρχε το πρόβλημα των καταλήψεων που δεν επέτρεπαν να γίνει κάποιος προγραμματισμός, η ομαλότητα που επικρατεί πλέον δεν αφήνει καμία δικαιολογία για την παράταση αυτής της παράλογης κατάστασης.

Η θέση μας στο ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρη: Πιστεύουμε πως το πρόγραμμα εξεταστικής πρέπει να είναι πάγιο, δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της Σχολής και προσαρτημένο στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο και στον οδηγό σπουδών σαν μέρος του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών. Το πάγιο πρόγραμμα εξεταστικής αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια αδιαπραγμάτευτη θέση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΗΜΜΥ. Θεωρούμε αυτονόητο να μπορεί ο κάθε φοιτητής να προγραμματίζει τη μελέτη του με τον τρόπο που θέλει, χωρίς να του επιβάλλει η Σχολή προγραμματισμό της τελευταίας στιγμής.

Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση της παραπάνω πρότασης, που δεν είναι τίποτα άλλο από κοινή λογική.