Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Χορήγηση επιδότησης για αγορά φορητού υπολογιστή σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές της Σχολής

Αρ. Πρωτοκόλλου: 19199

16/10/08

Προς: τον Πρόεδρο της Σχολής ΗΜΜΥ κ. Τσαμάκη

Κοινοποίηση: όλα τα μέλη ΔΕΠ, Γραμματεία ΗΜΜΥ

Θέμα: Χορήγηση επιδότησης για αγορά φορητού υπολογιστή σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές της Σχολής

Με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, είναι εύλογο πως κάθε φοιτητής χρειάζεται να έχει πρόσβαση σε τουλάχιστον ένα προσωπικό υπολογιστή και στο διαδίκτυο. Ειδικά σε μία Σχολή όπως η δική μας, που οι προσωπικοί υπολογιστές χρησιμοποιούνται ως εργαλείο από φοιτητές όλων των κατευθύνσεων, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν νεοεισαχθέντες φοιτητές που να μη διαθέτουν Η/Υ.

Είναι γεγονός πως με το πρόγραμμα «Δες την Ψηφιακά» - το οποίο υλοποιείται πανελλαδικά με πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ - καθώς και με άλλες δράσεις της Σχολής, αριθμός φοιτητών λαμβάνει επιδότηση για αγορά φορητού υπολογιστή. Ωστόσο, σε μία Σχολή με πολύ υψηλή βάση εισαγωγής και άρα πολύ υψηλό επίπεδο εισακτέων, ακόμα και όσοι φοιτητές δεν βρίσκονται στις πρωτεύουσες θέσεις των εισακτέων (ώστε να δικαιούνται επιδότηση από τα υπάρχοντα προγράμματα), είναι παρόλα αυτά πολύ καλοί μαθητές. Κατά τη γνώμη μας, είναι μάλλον συμβατική η διάκριση ανάμεσα σε εισακτέους που όλοι έχουν βαθμολογία άνω του 19, πόσο μάλλον όταν και ο τελευταίος των εισακτέων, έχει λάβει βαθμολογία υψηλότερη των καλύτερων εισακτέων των περισσότερων Σχολών πανελλαδικά. Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε μη αποδεκτό το να δημιουργείται «ψηφιακό χάσμα» μεταξύ των φοιτητών της Σχολής μας, με κάποιους που έχουν πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και κάποιους όχι.

Γι’ αυτό το λόγο, ζητάμε να γίνει ευρεία συζήτηση σε επίπεδο Γενικής Συνέλευσης της Σχολής και Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να εξευρεθεί λύση για τη χορήγηση επιδότησης αγοράς φορητού υπολογιστή σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές της Σχολής μας, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Πιστεύουμε πως όλοι οι φοιτητές Ηλεκτρολόγοι δικαιούνται πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και είναι παράλογο να υφίστανται διακρίσεις στη Σχολή μας, που όλοι οι εισακτέοι είναι βαθμολογικά ανώτεροι των περισσότερων Σχολών και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι απαραίτητο εργαλείο για κάθε φοιτητή.

Με τιμή,

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΗΜΜΥ