Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Κεντρική Ανάρτηση Βαθμολογιών στη Γραμματεία και δημοσίευση τους στην ιστοσελίδα της Σχολής

Αρ. Πρωτοκόλλου: 19201

16/10/08

Προς: τον Πρόεδρο της Σχολής ΗΜΜΥ κ. Τσαμάκη

Κοινοποίηση: όλα τα μέλη ΔΕΠ, Γραμματεία ΗΜΜΥ

Θέμα: Κεντρική Ανάρτηση Βαθμολογιών στη Γραμματεία και δημοσίευση τους στην ιστοσελίδα της Σχολής

Εδώ και πολλά χρόνια, μία πάγια έλλειψη της Σχολής σε οργανωτικό επίπεδο είναι η απουσία κεντρικού σχεδιασμού για την ανάρτηση των βαθμολογιών. Αποτέλεσμα της παράλειψης αυτής, οι φοιτητές αναγκάζονται να σπαταλούν το χρόνο τους έξω από εργαστήρια και γραφεία διδασκόντων για να δουν τις βαθμολογίες τους. Ειδικά δε στα μικρά έτη, η πολυδιάσπαση εντείνεται, μιας και πολλά μαθήματα διδάσκονται από μέλη ΔΕΠ της Σχολής ΣΕΜΦΕ, ενώ υπάρχει και μάθημα του 3ου εξαμήνου του οποίου η βαθμολογία ανακοινώνεται στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών!

Για να σταματήσει αυτό το χάος στην ανάρτηση των βαθμολογιών, ζητάμε να αναρτώνται όλες οι βαθμολογίες των μαθημάτων κάθε εξαμήνου συγκεντρωτικά στον πίνακα ανακοινώσεων της γραμματείας της Σχολής και να είναι προσβάσιμες με αυτό τον τρόπο εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία σε κάθε ενδιαφερόμενο φοιτητή. Επειδή δε έχουν εκφραστεί κατά καιρούς προβληματισμοί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, προτείνουμε η ανάρτηση να γίνεται μόνο με αναγραφή του αριθμού μητρώου.

Επιπρόσθετα, με την ευκαιρία της αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Σχολής και της Γραμματείας προς τους φοιτητές (ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τις οποίες εδώ και χρόνια προτείνει και αγωνίζεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΗΜΜΥ), ζητάμε οι βαθμολογίες άμεσα να αναρτώνται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Σχολής και ο κάθε φοιτητής να έχει πρόσβαση στο βαθμό του με αναγραφή του αριθμού μητρώου του ή μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ΕΜΠ.

Τέλος, ζητάμε να δημιουργηθεί από τη Γραμματεία μία λίστα στην οποία να μπορεί ο κάθε φοιτητής να βλέπει σε ποια μαθήματα έχουν εκδοθεί βαθμολογίες.