Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Πρόταση για άμεση κατάθεση καθυστερούμενων βαθμολογιών

Προς: τον Πρόεδρο της Σχολής ΗΜΜΥ κ. Τσαμάκη, όλα τα μέλη ΔΕΠ
Κοινοποίηση: Γραμματεία Σχολής ΗΜΜΥ
Θέμα: Έκδοση Βαθμολογιών εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2007


Με έκπληξη μας παρατηρούμε ότι λίγο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων(!) και ένα μήνα πριν την χειμερινή εξεταστική, σε ορισμένα μαθήματα δεν έχει εκδοθεί ακόμα βαθμολογία για τα μαθήματα της επαναληπτικής εξεταστικής.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η αδυναμία των φοιτητών να προγραμματίσουν τη μελέτη τους για την επερχόμενη εξεταστική, καθώς και η δημιουργία προβλημάτων στη γραμματεία σχετικά με την οριστικοποίηση των καταλόγων για τη δωρεάν διανομή συγγραμμάτων.

Υπενθυμίζουμε πως βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΕΜΠ (Κεφάλαιο Γ, Άρθρο 6, γ, 4,ix) τα μέλη ΔΕΠ υποχρεούνται να παραδώσουν στη γραμματεία τη βαθμολογία το αργότερο μία εβδομάδα μετά την εξέταση του μαθήματος. Κατανοούμε το φόρτο εργασίας των μελών ΔΕΠ και την παράλληλη απασχόληση τους με ερευνητικές και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως και τις ειδικές συνθήκες που προέκυψαν λόγω της διπλής εξεταστικής, ωστόσο θεωρούμε πως τέτοια μεγάλη καθυστέρηση δεν είναι εύλογη και δημιουργεί προβλήματα στους φοιτητές.

Για όλους αυτούς τους λόγους, απαιτούμε από όσα μέλη ΔΕΠ δεν έχουν εκδόσει βαθμολογίες, την άμεση έκδοσή τους και πιστεύουμε πως ο πρόεδρος της Σχολής πρέπει να παρέμβει προς αυτή την κατεύθυνση.
(Αρ. πρωτοκόλλου: 595 10/01/08)