Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Πρόταση για δημοσίευση αποτελεσμάτων αξιολόγησης καθηγητών / συγγραμμάτων

Προς: τον Πρόεδρο της Σχολής ΗΜΜΥ κ. Τσαμάκη, όλα τα μέλη ΔΕΠ
Κοινοποίηση: Γραμματεία Σχολής ΗΜΜΥ, Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών
Θέμα: Δημοσίευση αποτελεσμάτων αξιολόγησης καθηγητών / συγγραμμάτων


Όπως κάθε χρόνο, υλοποιείται και φέτος αυτό τον καιρό η εσωτερική αξιολόγησης των μελών ΔΕΠ για το χειμερινό εξάμηνο. Πιστεύουμε πως πρόκειται για μία γόνιμη διαδικασία, καθώς αποτελεί ευκαιρία για τους φοιτητές να εκφράσουν τις παρατηρήσεις τους στους διδάσκοντες για τη βελτίωση της παρεχόμενης γνώσης και για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής απόδοσης των διδασκόντων.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως στη φόρμα αξιολόγησης, περιλαμβάνεται και ερώτηση για τα συγγράμματα και την πληρότητα τους, γεγονός κατά τη γνώμη μας πολύ σημαντικό, μια και είναι ένας τομέας στον οποίο η Σχολή παρουσιάζει αρκετές ελλείψεις. Συγγράμματα κακογραμμένα, απαρχαιωμένα που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τις εξέτασης υπάρχουν σε αρκετά μαθήματα, πράγμα που πρέπει να αναδειχθεί και να εκλείψει.

Γι αυτούς τους λόγους, θεωρούμε πως τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα πρέπει να δημοσιεύονται ώστε να αποτελούν αντικείμενο ευρύτερο προβληματισμού στη Σχολή, τόσο σε επίπεδο διδασκόντων, όσο και σε επίπεδο φοιτητικού συλλόγου.

Σε κάθε περίπτωση, μία τέτοια διαδικασία διαλόγου και «αυτοκριτικής» της Σχολής, μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει, καθώς εντοπίζονται και καλύπτονται αδυναμίες και ελλείψεις, ενώ οι διδάσκοντες αλληλεπιδρούν με τους φοιτητές. Επίσης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για διαφάνεια στα πράγματα της Σχολής και βοηθά να ακουστεί η άποψη των φοιτητών.

Πρότασή μας είναι η συγκέντρωση όλων των αποτελεσμάτων και η δημοσίευσή τους σε μορφή στατιστικής στην ιστοσελίδα της Σχολής, ώστε να είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.


(Αρ. πρωτοκόλλου : 2355 - 29/01/2008)