Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Η πρόταση μας για τα ΣΑΕ

Προς: τον Πρόεδρο της Σχολής ΗΜΜΥ κ. Τσαμάκη
Κοινοποίηση: όλα τα μέλη ΔΕΠ
Θέμα: Κοινά θέματα στην εξέταση των ΣΑΕ 5ου εξαμήνου


Με έκπληξη μας παρατηρήσαμε στο πρόγραμμα της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου δύο διαφορετικές ώρες εξέτασης για το μάθημα των Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου του 5ου εξαμήνου (μία για τα φοιτητικά κλιμάκια των κ. Κουσιουρή και Παπαβασιλόπουλου και μία για το φοιτητικό κλιμάκιο του κ.Παρασκευόπουλου). Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως θα υπάρξουν διαφορετικά θέματα και στη φετινή εξέταση.

Όμως, η παραπάνω πρακτική έρχεται σε αντίθεση με ειλημμένη πολιτική απόφαση περσινής Συνέλευσης Τμήματος με την οποία υπήρξε δέσμευση για κοινά θέματα στο μάθημα αυτό. Επίσης, υπενθυμίζουμε τη δέσμευση που εκ νέου ανέλαβε ο πρόεδρος της Σχολής στη Συνέλευση Τμήματος της Τρίτης, 25/09/2007 για κοινά θέματα σε όλα τα φοιτητικά κλιμάκια.

Πιστεύουμε πως η παραπάνω κίνηση αδικεί κατάφωρα τους φοιτητές καθώς το δικαίωμα σε κοινά θέματα στης εξέταση είναι κατοχυρωμένο από τον Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας του ΕΜΠ. Απαιτούμε, την άμεση εξεύρεση λύσης για την ύπαρξη ενιαίας εξέτασης με κοινά θέματα.

Ως τέτοια λύση θα μπορούσε να είναι η πρόταση δύο θεμάτων από κάθε διδάσκοντα, συνολικά δηλαδή 6 θέματα από τα οποία ο φοιτητής να απαντά στα 2 που προτείνονται από το διδάσκοντα του δικού του φοιτητικού κλιμακίου και σε άλλα δύο, ένα από κάθε άλλο διδάσκοντα. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται εν μέρει η ισότητα στην εξέταση.

Παράλληλα, ζητάμε να δεσμευτεί ο πρόεδρος της Σχολής για οριστική επίλυση του ζητήματος εντός του εαρινού εξαμήνου, σε τρόπο που να μην επαναληφθούν τα προβλήματα αυτά το νέο ακαδημαϊκό έτος.

(Αρ. πρωτοκόλλου: 2357 - 29/01/2008)