Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Πρόταση για Κεντρική Διανομή Συγγραμμάτων

Προς: τον Πρόεδρο της Σχολής ΗΜΜΥ κ. Τσαμάκη
Κοινοποίηση: όλα τα μέλη ΔΕΠ
Θέμα: Κεντρική Διανομή Συγγραμμάτων


Ένα προφανές πρόβλημα του υπάρχοντος συστήματος της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων είναι η απουσία κεντρικού σημείου διανομής, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των φοιτητών, που αναγκάζονται να χάνουν ώρες παρακολούθησης και μελέτης για να παραλάβουν τα συγγράμματα από βιβλιοπωλεία εκτός του ΕΜΠ.

Κατ’ επανάληψη, έχουμε προτείνει την κεντρική διανομή των συγγραμμάτων σε προκαθορισμένο χώρο εντός της Πολυτεχνειούπολης με ευθύνη της Σχολής, ώστε να λυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα. Αποσπασματικές προσπάθειες του παρελθόντος δεν κατέληξαν στην εύρεση μόνιμης λύσης, με αποτέλεσμα να επιτείνεται η ταλαιπωρία των φοιτητών.

Μετά από σχετική συζήτηση που έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής την Παρασκευή, 14/12/2007, επανερχόμαστε στο θέμα και προτείνουμε: με την αναβάθμιση της βιβλιοθήκης της Σχολής λόγω της σταδιακής μετάβασης στα νέα κτίρια, να δημιουργηθεί υπηρεσία προσαρτημένη στη βιβλιοθήκη, η οποία να αναλάβει τη συγκέντρωση, την οργάνωση και τη διανομή όλων των συγγραμμάτων.

Η υπηρεσία μπορεί να απασχολεί έναν ή δύο υπαλλήλους πλήρους ωραρίου και οι υπόλοιπες ανάγκες να καλύπτονται από φοιτητές που θα εργάζονται με το καθεστώς της ημιαπασχόλησης, όπως συμβαίνει στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΕΜΠ με τα ίδια κριτήρια. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε πως θα δοθεί λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα.

(Αρ. Πρωτοκόλλου: 593 10/01/08)